Art requires philosophy, just as philosophy requires art.

Otherwise, what would become of beauty?

Paul Gaugin

in

f

anook cléonne

 

samenwerking tussen Anook Cléonne kunstenaar en Minke Tromp filosoof


Omdat de tocht naar binnen, het pad buiten verheldert.Wellicht is het niet het niet leuk om te lezen, maar we kunnen er niet omheen: het einde van de zomer is in zicht.

Gelukkig betekent het einde van de zomer ook het startschot van een heel mooi nieuw seizoen!

Want nu de herfst in aantocht is betekent dat (letterlijk) van “buiten naar binnen”. Voor veel mensen is de herfst een tijd van zelfreflectie en richting bijsturen. Een tijd waarin we door middel van vragen aan onszelf de balans opmaken.Maar wanneer werkt een vraag? Sta je stil bij je vragen? Stel je eigenlijk wel vragen? Vraag je je nog wel eens iets af? Of weet je alles? Of doe je alsof?


Maar zelden staan we stil bij de vragen die we onszelf stellen en zijn we slechts gericht op het verkrijgen van antwoorden.  Onze vragen zijn te instrumenteel, te strategisch en te oppervlakkig. We stellen teveel nepvragen!

Daarmee verliezen we het zicht op waardevolle perspectieven, denk je ook niet?


Minke Tromp organisatie-filosoof en initiator van Het Bureau voor Toegepaste Filosofie stelt dat het tijd is voor betere vragen.


Minke nodigt daarom van maandag 2 t/m vrijdag 13 oktober iedereen van harte uit om tijdens de actie "Tijd voor Betere Vragen",  zijn of haar beste vragen in te sturen naar tijdvoorbeterevragen@bvtf.nl.


In die twaalf dagen kiest Minke elke dag uit de inzendingen één beste vraag en ze legt bovendien uit waarom de winnende vraag een goede vraag is aan de hand van de maieutiek,


- de kunst van het vragen stellen.


Anook be-tekent aansluitend elke dag de winnende vraag die de dagelijkse winnaar als print ontvangt. De winnende vraag mét be-tekend beeld wordt elke ochtend om 12:00 u bekend gemaakt via de mailinglijst, de website en Linkedin.

* subtext

bio

+