consolation pieces

Het is een onzekere tijd.

 

Toch vertrouw ik erop dat we samen de weg naar het licht beter weten te vinden als we naar elkaar blijven omkijken! Juist ook naar die mensen die dreigen achter te blijven in het donker. Mensen met minder houvast of uitzicht.

Zou kunst dat houvast kunnen geven? Als ik mezelf kan troosten door te tekenen, zou ik dat ook voor een ander kunnen doen, bedacht ik me. Daarom blijf ik tekenen. En maak ik dagelijks een tekening bij een gedicht dat mij houvast geeft. Die zachte beelden geven als die van het dagelijkse nieuws te groot of te hard zijn.

En ik ga ze delen met jou. Of met mensen die jij kent die dat kunnen gebruiken.

Kunst vergroot mijn raam op de wereld. Nu veel mensen daar noodgedwongen langer achter moeten blijven zitten dan ons lief is, help ik graag op mijn manier mee om plekken te maken waar we onszelf én elkaar kunnen terugvinden; onze verbeelding.
 

Elke dag rond 19:00 uur plaats ik hieronder een dagtekening. Herken jij jouw plek van troost, laat het me weten en ik stuur 'm naar je op. Of je geeft me een naam en adres van iemand waarvan jij denkt dat hij of zij wel wat houvast of schoonheid kan gebruiken nu.
 

Ik stuur je een open tikkie voor de verzendkosten en jouw donatie. Waardebepaling achteraf heet dat.

 #watiskunstjouwaard?

Ik laat het in deze bijzondere tijd aan jou de hoogte daarvan te bepalen. Vind je het lastig dit te bepalen? Dat snap ik heel goed. Wat wellicht helpt is te bedenken dat ik als artist leef van mijn werk. Ik werk gemiddeld 2,5 uur aan een dagtekening. Een huisschilder vraagt gemiddeld € 37,50 per uur. Ik hoop dat iedereen zijn werk met evenveel passie doet, maar we weten allemaal dat je van passie alleen je (atelier-) huur niet kan betalen...

Het is nu dus aan jou.

 

En zo worden we beiden (of iemand aan wie jij het schenkt) blij; ik kan werk blijven maken, jij krijgt laagdrempelig een uniek kunstwerk aan je muur.

Anook Cléonne, Arnhem, maart 2020

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

studio address

spijkerstraat 47

6828 db arnhem

the netherlands

anook is de bedenker en maker van de gouden opsteker en de gouden kei; de meest onderscheidende, persoonlijke cadeautjes.

jebenteenkei vindt u hier

anook is ook oprichter en partner van Vouch.

 

Vouch is the valid art valet

Vouch vindt u hier

© 1996 - 2021 anook cléonne

Als je mijn werk mooi en mijn werkwijze sympathiek vindt, niet persé een tekening hoeft, maar me toch wil steunen, dan kan je overwegen om enthousiast Patreon te worden. Steun me als liefhebber, als bedrijf of als mens en commiteer je door elke maand een bedragje over te maken. Dan kan ik doorgaan met iets meer lucht en help je mij om troost te brengen in de wereld. Je kan me ook boeken als key note speaker of als board adviser.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram