artistic statement

In essentie is mijn werk samen te vatten als de verbeelding van de constante zoektocht naar de onder- en bovenstroom in ons menselijk handelen. Waarom en waardoor doen we wat we doen? Wie en wat bepalen ‘de regels’ en welk effect hebben mores en drijfveren op ons gedrag?

Ik ben gefascineerd in de synthese en tegenstelling van dat wat zichtbaar en publiek is en dat wat verscholen onder de oppervlakte sluiert; de aanleiding en de verhoudingen, maar ook het irreële en het confuse.

De schoonheid van het zichtbare schouwspel en de ongrijpbare weerbarstigheid van het onderliggende tracht ik bij elkaar te brengen.

Om deze zoektocht van zuurstof te voorzien, duik ik graag onder in werelden die ik niet snap. Ver buiten mijn eigen bubbel, maar wel daar waar ik wel een gemeenschappelijke vraag of worsteling herken.


De rol van buitenstaander helpt me om zicht te krijgen op algemeen voor waar aangenomen zaken, de bovenstroom (zo doen we dat hier nou eenmaal), zonder dat ik in die stroom meedrijf. Immers, ik beheers het jargon niet, noch ken ik de interne waarden.

 

Mijn eigen ongemak hierin maakt ook mijn eigen aannames en ‘codes’ beter zichtbaar voor mezelf.

​​​

Anook Cléonne, Arnhem, 2018

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

studio address

spijkerstraat 47

6828 db arnhem

the netherlands

anook is de bedenker en maker van de gouden opsteker en de gouden kei; de meest onderscheidende, persoonlijke cadeautjes.

jebenteenkei vindt u hier

anook is ook oprichter en partner van Vouch.

 

Vouch is the valid art valet

Vouch vindt u hier

© 1996 - 2021 anook cléonne

Als je mijn werk mooi en mijn werkwijze sympathiek vindt, niet persé een tekening hoeft, maar me toch wil steunen, dan kan je overwegen om enthousiast Patreon te worden. Steun me als liefhebber, als bedrijf of als mens en commiteer je door elke maand een bedragje over te maken. Dan kan ik doorgaan met iets meer lucht en help je mij om troost te brengen in de wereld. Je kan me ook boeken als key note speaker of als board adviser.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram