top of page

artistic statement

In essentie is mijn werk samen te vatten als de verbeelding van de constante zoektocht naar de onder- en bovenstroom in ons menselijk handelen. Waarom en waardoor doen we wat we doen? Wie en wat bepalen ‘de regels’ en welk effect hebben mores en drijfveren op ons gedrag?

Ik ben gefascineerd in de synthese en tegenstelling van dat wat zichtbaar en publiek is en dat wat verscholen onder de oppervlakte sluiert; de aanleiding en de verhoudingen, maar ook het irreële en het confuse.

De schoonheid van het zichtbare schouwspel en de ongrijpbare weerbarstigheid van het onderliggende tracht ik bij elkaar te brengen.

Om deze zoektocht van zuurstof te voorzien, duik ik graag onder in werelden die ik niet snap. Ver buiten mijn eigen bubbel, maar wel daar waar ik wel een gemeenschappelijke vraag of worsteling herken.


De rol van buitenstaander helpt me om zicht te krijgen op algemeen voor waar aangenomen zaken, de bovenstroom (zo doen we dat hier nou eenmaal), zonder dat ik in die stroom meedrijf. Immers, ik beheers het jargon niet, noch ken ik de interne waarden.

 

Mijn eigen ongemak hierin maakt ook mijn eigen aannames en ‘codes’ beter zichtbaar voor mezelf.

anook cleonne.jpg
bottom of page