top of page

het boek JA!

Zeg nu ‘ja!’ tegen dit boek, dan heb je straks voor € 100,- een geweldige inspiratiebron in huis, met bijna 500 pagina's is dit boek een dikke, superkleurrijke A4+ aanwinst voor je koffietafel.

Hoe dit ontstaan is?

 

Sta me toe je mee terug te nemen in de tijd.

 

Wat als de wereld om je heen knarsend tot stilstand komt, waaraan ontleen je dan houvast? Toen Corona in 2020 al mijn werk én uitzicht daarop in één week wegveegde, besloot ik me te richten op wat er nog wél was. Zeeën van tijd, mijn atelier én mijn verbeeldingskracht.

IMG_3646.JPG
anookcleonne3.jpg

Als ik mezelf kan troosten door te tekenen, bedacht ik, dan kan ik dat ook voor de ander doen!

 

En dat deed ik. Een jaar lang heb ik dagelijks getekend. Consolation Pieces noemde ik ze, troosttekeningen. Elke dag creëerde ik op papier een plek van schoon-heid en een aanmoediging om te blijven ervaren wat er óók is.

 

Ik gaf de tekeningen weg voor een donatie die ik aan iemand zelf over liet. Wij zijn er, samen. Onze verbeelding is er. In een wereld waarin het ‘nee, kan niet’ zo vaak klinkt, zeg ik juist daar van harte ‘ja’ tegen.

Bijna alle 365 Troosttekeningen hebben inmiddels een nieuw thuis gevonden. Stuk voor stuk bij mensen die ‘ja’ hebben gezegd tegen een van mijn Consolation Pieces.

Terecht. Want ‘ja’ zeggen maakt ons groter. In een tijd met heel veel nee's ontstaat er energie en ruimte als je 'ja' zegt! Dat heb ik, mede dankzij jou, het afgelopen jaar geleerd.

Daarover heb ik zóveel mooie en inspirerende verhalen ontvangen, dat ik die graag weer wil delen. In een boek waarin je eindeloos kan bladeren als je wel wat inspiratie, troost of aanmoediging kan gebruiken. Met poëzie, foto’s van de Consolation Pieces in hun nieuwe omgeving: aan de muur, daar waar kunst hoort; dichtbij. Met daarnaast interviews met bekende en minder bekende mensen, die vertellen wat hen inspireert, ‘ja’ te zeggen. Om jou weer te inspireren als je het even wat minder helder ziet. Een boek dus, om elkaar weer te vinden.

Het boek is een ode aan ‘ja!’ waarmee we, wanneer we straks een vorm hebben gevonden om te leven met Corona, iets in handen hebben wat ons herinnert aan schoonheid.

Het boek viert de kracht die we met onze verbeelding samen zichtbaar hebben gemaakt.
working on JA.jpg

Wat gaaf dat je het boek Ja! wil bestellen.

 

Met dit superteam werkte ik aan het mooiste boek van 2021 dat vanaf nu hier verkrijgbaar is! Voor jezelf, je team of als cadeau.

 

Dank je wel voor je support en vertrouwen! Dank voor jouw Ja!

bottom of page