top of page

mijn daily drawings
ontdek en bestel de tekening die je raakt

tikkie anook december 23

Als je al een dagelijkse tekening hebt of het belangrijk vindt dat ik op deze manier kunst toegankelijk kan blijven maken voor iedereen, dan kan je me hier een krijtje kopen.

"Die waanzinnige mist waarin zich onrustig schimmen voortbewegen, hoe zou ik er licht in kunnen brengen?"

Raymond Queneau


In tijden waarin veel zekerheden wegvallen, hebben we verbeelding nodig om verder te kijken dan de waan van de dag. Wie zijn we? Wie wíllen we zijn? Wáár staan we? en Wat geeft ons houvast?

Deze vragen zijn als een voortdurende dans waarvan het ritme veelal wordt bepaalt door meningen en stemmingen. In die waan mis ik soms de menselijke maat. Hoe houden we haar in beeld? En hoe kunnen we daarbij het-niet-weten als creatieve kracht  omarmen?

Daar waar ik het niet meer weet, beginnen mijn tekeningen. En als ik iets geleerd heb, is dat in het creatieve proces (of eigenlijk alle processen) de mooiste dingen ontstaan als we het-niet-weten toe durven te laten.

In mijn atelier richt ik dagelijks mijn blik naar buiten. Al tekenend onderzoek ik verlangens, sentimenten, dromen en angsten. Mijn eigen én die van de(ze) tijd. Elke 'tekening' is als een spiegel van binnenuit die de ander uitnodigt zichzelf óók te tonen.

Als kunstenaar wil ik onze vele gezichten en kanten in beeld brengen. Van ons naar onszelf. In ontmoeting met de ander. Jij met mij. Ik met jou. Wij als samenleving. Laten we via kunst nieuwe verhalen beginnen en zo onszelf tonen in contact met de ander.            


Deze dagelijkse tekeningen houden mijn kunstenaarschap vitaal en levendig. Ik onderzoek zo elke dag mijn indrukken en gedachtes en speel ermee.

Deze tekeningen fungeren vaak als opmaat naar nieuwe grotere werken. Daarnaast vormen ze de basis van mijn inkomen. Als kunstenaar leef ik 100% van de verkoop van mijn werk en dat is soms een uitdaging.

Toch wil ik me met mijn dagelijkse tekeningen blijven richten op de grotere waardes waarvan ik denk dat die ons écht veerkrachtig maken; tijd, aandacht en onze verbeeldings-kracht. Dus niet alleen kunst meten aan een zogenaamd economisch nut, maar toegan-kelijk maken én houden voor iedereen.

 

Ik vertrouw erop dat jij hierin een eerlijke afweging kan maken, want ik hoef jou niet uit te leggen dat niemand van passie en lucht alleen kan leven…

De waardebepaling laat ik dus in vertrouwen aan jou. Laat jij weten welk werk je wil, stuur ik je een open tikkie, zodat je  een passende donatie kan doen. Zo help je mij zelfstandig blijven maken en heb jij laagdrempelig een uniek kunstwerk aan je muur!

Ik stuur het je op (of iemand die je een hart onder de riem wil steken) in een stevige envelop. De portokosten bedragen € 6,90.

Want kunst brengt ons verder en nader tot onszelf.

bottom of page