top of page

daily
notes

Tekenen is voor mij een vorm van verbinding maken.

Met jou! Via mijn tekeningen verhoud ik met tot de wereld om me heen. Waar jij dus ook bent. Het vermogen om met verbeelding, kracht, schoonheid en spel contact te maken is geen specialisme of iets wat voorbehouden is aan kunstenaars, maar het is wat ons mensen maakt tot wie we zijn*. Onze verbeeldingskracht wordt groter en krijgt meer zeggingskracht en slagkracht als we onze ervaringen ermee delen.

In deze weerbarstige tijd is het des te belangrijk dat we dus onze verhalen delen met elkaar. Dat we contact blijven maken. Ik doe dat door te tekenen. Met mijn Daily Notes dag probeer ik dagelijks een gedachte, een verhaal of een verwondering te verbeelden. En die weer te delen met de wereld. Met jou dus!

Zo laagdrempelig mogelijk een verhaal maken waar we samen verder vorm aan kunnen geven. Een ander perspectief op de wereld. Kunst vergroot mijn raam op de wereld. Nu nog steeds veel mensen daar noodgedwongen langer achter moeten blijven zitten dan ons lief is, help ik graag op mijn manier mee om plekken te maken waar we onszelf én elkaar kunnen terugvinden; onze verbeelding. Op een laagdrempelige manier kunst daar brengen waar het hoort: dichtbij!

 

Elke dag rond 19:00 uur plaats ik een Daily Note. Herken jij jouw plek of verhaal, laat het me weten en ik stuur 'm naar je op. Of je geeft me een naam en adres van iemand waarvan jij denkt dat hij of zij wel wat houvast of schoonheid kan gebruiken nu. Natuurlijk vind ik het leuk te horen wat het werk bij jou teweeg brengt! Deel dat vooral met me.

Wat een Daily Note kost?

 

Dat bepaal jij zelf! Ik stuur je een open tikkie voor de verzendkosten en jouw donatie. Waardebepaling achteraf heet dat. Ik laat het dus aan jou de hoogte daarvan te bepalen. Vind je het toch spannend dit te bepalen? Dat snap ik heel goed. Ik vertrouw er echter op dat je hierin een zuivere afweging maakt, maar help je wel door een briefje bij je tekening te stoppen die jou wellicht helpt daarin die keuze te maken. Dus maak je niet te druk hierover. Het is nu dus aan jou. Zo worden we beiden blij; ik kan werk blijven maken, jij krijgt laagdrempelig een uniek kunstwerk aan je muur.

Anook Cléonne, Arnhem, mei 2021

* deze mooie zin is niet van mezelf, maar las ik in het boek van Merlijn van Twaalfhoven: Het is aan ons!

bottom of page