top of page

consolation pieces en het boek JA!

bekijk en bestel het hier!

het ultieme kunstboek

"Met rationaliteit komt niks groots tot stand. Alle schoonheid ontstaat vanuit hen die dwaas genoeg zijn om ja te zeggen"                                           Ilja Pfeiffer
 


Wie ‘Ja!’ zegt creëert ruimte voor beweging, verandering en energie.
Ja! zeggen geeft zuurstof en maakt ons groter.


Juist in deze tijden van transitie hebben we nooit genoeg ja!-zeggers. Mensen die ondanks alles zeggen: ik doe het! Ik begin iets nieuws. Ik neem initiatief. Ik maak ruimte voor verandering en schoonheid. Mensen die elkaar inspireren en aanmoedigen om iets moois te creëren en op die manier samen hoop, beweging en perspectief bieden.

Het is wat ik deed toen  Corona in 2020 al mijn werk én uitzicht daarop in één week wegveegde. Ik besloot me te richten op wat er nog wél was. Zeeën van tijd, mijn atelier én mijn verbeeldingskracht. De eerste 365 Corona dagen heb ik dagelijks getekend. Consolation Pieces noemde ik ze, troosttekeningen.


 

Elke dag creëerde ik zo op papier een plek van schoonheid en een aanmoediging om te blijven ervaren wat er óók is. Wij zijn er, samen. Onze verbeelding is er. In een wereld waarin het ‘nee, kan niet’ zo vaak klinkt, zeg ik juist daar van harte ‘ja’ tegen.En nu, midden in deze warrige tijd zijn alle tekeningen samen gebundeld in een bijzonder en inspirerend boek.

 

Bijna vijfhonderd kleurrijke pagina's vol aanmoediging om te leven vanuit overvloed. Samen met 365 gedichten, inspirerende interviews van andere jazeggers hoe zij ja blijven zeggen én doen als alle houvast wegvalt én de verhalen van de 365 mensen die ja zeiden tegen een tekening.

 

Hartverwarmende verhalen over hoe meer te handelen vanuit verlangen en veroorzaken in plaats van vermijden en voorkomen. Kortom: om meer te leven vanuit de kracht van Ja!

Juist nu kunnen we hiertoe wel wat aanmoediging gebruiken. Dit boek kun je lezen als een caleidoscopische gids door een wereld van ongebaande paden.

Vol inspirerende kunst, poëzie en verhalen om eindeloos in rond te dwalen zodat we ons eigen verhaal en onze kracht weer helder voor ogen krijgen en elkaar te blijven vinden.

 

Een origineel conversation piece om te laten slingeren op elke boordroom tafel, koffie tafel in de zorg en wachtkamer.

 

Voor een ander perspectief en een ode aan Ja! Een aanmoediging om in tijden van crisis en verandering te blijven kijken naar de ruimte die er óók is. Ja!

 

Bestel jouw exemplaar voor jezelf, voor een plek waar troost en schoonheid of aanmoediging extra welkom is! voor op de koffietafel in je organisatie, of als musthave in elke bibliotheek!

 

Anook Cléonne, Arnhem, mei 2023

reacties op het boek JA!

Wat een mooie verrassing op kerstavond! De deur was al op slot en het eten stond op tafel.
 
De deurbel kondigde een late bezoeker aan…
 
En daar stond iemand met een zwaar pakket voor de deur.
 
Het pakket was  zo prachtig ingepakt dat we het haast jammer vonden om open te maken. Benieuwdheid won het van de bewondering. Daar hadden we geen spijt van. Met groot plezier heb ik de avond doorgebracht met bladeren in het mooie boek.

Ineke Mulder

Mooi opgemaakt, mooi papier, alles klopt!

Tahir Idouri

Wat een pracht en een rijkdom
Zeer inspirerend, en indrukwekkend.

Edo Roos Lindgreen

Wat een prachtig boek is het geworden.
Prachtig gedrukt en bijzonder van samenstelling. Bijna een getijdenboek, om iedere dag een pagina tot je te nemen...

Peter van Kester

Net voordat ik aan de koffie begon kreeg ik dit boek.
Ik krijg er geen genoeg van. Dit is pas troost.

Anita Manshanden

Net voordat ik aan de koffie begon kreeg ik dit boek.
Ik krijg er geen genoeg van. Dit is pas troost.

Anita Manshanden

Wow, ja! Erin bladerend en heerlijk die lucht van het grote, nieuwe boek, jouw meesterwerk. Vanmiddag, voor kerstavond ontvangen en daarmee symbool staand voor de geboorte van een nieuwe tijd met nieuwe kleuren en nieuwe vergezichten. Al kijkend en lezend in je boek klinkt het ja! steeds overtuigender. Zoals ook jouw tekening uit de serie Beginning of Sediment bij mij thuis nog steeds een drijfveer is om ja! te zeggen tegen het onbekende en nieuwe van elke dag.

Jankees Cappon

Wat een waanzinnig mooi boek is het geworden… zo goed vormgegeven ook. Gefeliciteerd! Ik heb ‘m meegesleept naar het kerstdiner gisteren en de achterflap voorgelezen. Vervolgens hebben we uiteraard wat gesproken over ja zeggen.

Sonja van der Sar

I just received your book.
WONDERFUL!
It's so beautiful! Congratulations!

Melanie Rieback

het boek valt heel goed op ons kantoor!

Arent Fock

Een boek om stil van te worden. Zo intiem om in de hoofden van zoveel anderen te mogen kijken over wat kunst hen brengt!

anoniem

Wat een suffe dag, vandaag, derde kerstdag.....mistig, miezerregen en mn boosterprik zo halen in de rai..... Gaat de bel. Huh wie is dat? De postbode met een loeizwaar pakket. Heb jij wat besteld vraag ik aan mn geliefde? Nee, zal wel voor de buren zijn.... Nee mijn naam staat erop.....opwinding.... spannend...... zo zwaar en groot..... en dan......Ja! Het begint me te dagen....zonde omdat mooie papier met felle stickers te scheuren maar ik ben ongeduldig....en dan JA! JA!JA! WAT EEN BOEK! Zo mooi, een boek vol schoonheid! Al jouw schitterende kunstwerken bij elkaar, de prachtige gedichten! Ik ben zooo blij! Een feest op deze suffe dag! Ik lees nu pas de rake gedichten. Wat zal ik hier nog vaak uit putten als iemand een hart onder de riem nodig heeft.

MarieJo Hermans

Het geven van Ja aan je klanten is niet alleen een prachtig geschenk maar ook een gebaar om ‘ja’ te zeggen tegen je klanten. Ik ben heel blij dat ik de kans heb om de relatie met mijn klanten te onderstrepen met Anook’s ‘Ja!!

Marco van Thiel

zie hieronder alle 365 gedichten en consolation pieces van het boek JA!

bottom of page