portret op maat

Eeuwenlang was het de normaalste zaak van de wereld. Bijzondere momenten werden in volle luister vereeuwigd door kunstenaars.
Zo werkte Michelangelo uitsluitend voor opdrachtgevers; de kerk, de invloedrijke familie di Medici en vele anderen.
Händel componeerde zijn Coronation Anthem voor de kroning van koning George de tweede.
En voor de Amsterdamse Schutterij schilderde Rembrandt "onze" Nachtwacht.
Stuk voor stuk klassiekers. Gemaakt in opdracht! Het is pas sinds begin 1900 dat kunstenaars eerst en vooral zelf hun eigen opdrachtgevers zijn. Dat ze maken wat zíj willen maken.
Autonoom.
Als kunstenaar hóu ik van die autonomie, maar óók van die eeuwenoude traditie.
Ik ervaar het als een enorme verrijking en aanscherping van mijn kunstenaarschap om me te mogen verdiepen in iemands persoonlijke verhaal en om dat vervolgens te verbeelden.
Met de persoonlijke portretten breng ik het beste van die twee werelden samen. Een kunstwerk dat op zichzelf kan staan, autonoom is, maar op maat gemaakt werd, speciaal voor jou of een dierbare.
Een unieke manier om een gedenkwaardig moment of persoon vast te leggen, te gedenken en te koesteren.
Soms is er immers een aanleiding die die extra glans of vereeuwiging waard is. Of het nou een jubileum is, een overname van een bedrijf, een persoonlijke overwinning na een lastige periode, of simpelweg een lege muur in je nieuwe huis waar je écht iets wilt dat exact past bij de plek én bij jou, ik breng het graag in beeld. Speciaal voor jou. Samen mét jou.
Een kunstwerk als een maatpak, gebaseerd op jouw verhaal!
Meer weten? mail info@anookcleonne.nl of bel me [nul] 6 447 006 34
Afmeting naar keuze, prijs vanaf € 5.000,-
Vele mensen, elk met een uniek verhaal of bijzonder moment om te vieren gingen je voor. Hieronder hun verhalen en de FAQ.


PietJan D, te A
'Ik kreeg een werk op maat cadeau.
Kunst was een kant van mijn leven die nog onontgonnen bleek.
In voorbereiding op het werk dat Anook voor mij ging maken, ging ik een dag met haar het museum in. Samen kijken
Wat een openbaring! Anook bleek veel achterliggende, aanvullende of persoonlijke anekdotes te hebben. Op deze manier wordt kunst echt leuk en benaderbaar. Als kunstleek was ik toch vaak wat onzeker over waar ik nu naar stond te kijken en waarop ik hoorde te letten. Die onzekerheid of onervarenheid werd door Anook vakkundig om zeep geholpen! Wat een verademing! En wat een ontzettend goede ervaring!
Nadat we het museum uitvoerig beleefd hadden, werd het tijd voor een goed gesprek.
Op een fijn terras hadden we een open en eerlijk gesprek over het leven, en dan toch vooral mijn leven. Enige tijd later werd ik uitgenodigd in het atelier van Anook. Het kunstwerk was zo goed als klaar!
Wat een spannend moment. Het kunstwerk zou namelijk een interpretatie zijn van mijn leven en de toekomst. Ik was best wel zenuwachtig en volgens mij was het ook voor Anook spannend.
Het doek van het grote kunstwerk werd verwijdert en voilà, een prachtige voorstelling. Ik kwam ogen te kort. Wat zie ik hier allemaal wat voel ik erbij. Wat is het een prachtig kunstwerk!
Na enige tijd begint Anook te vertellen hoe ze tot de verschillende afbeeldingen is gekomen en wat de diepere laag of achterliggende boodschap hierbij is. Dit bijpassend verhaal maakt het schilderij nog weer passender en vooral persoonlijker.
Ontzettend knap hoe Anook de woorden van het terras heeft weten te vertalen en vangen in deze beelden. Echt ongelooflijk!
Het kunstwerk heeft bij ons een prominente plaats in de woonkamer en steeds als ik er naar kijk realiseer ik me hoe bijzonder het is en wat een speciaal gevoel het geeft om een gepersonaliseerd kunstwerk te bezitten!'
Michiel B, te 's H
Mijn lief werd 40 én ze verhuisde van een plek waar ze erg aan gehecht was.
Voor ons nieuwe huis gaf ik Anook de opdracht iets te maken wat deze moedige stap van mijn vrouw kon symboliseren.
Wat ze uiteindelijk maakte was meer dan de som der delen.
In ons huis samen hangt nu een werk waarin niet alleen mijn vrouw prachtig is neerzet, maar óók onze stappen samen zijn verbeeld.
Edwin d W, te D
'Mindblowing! Hoe dit doek binnenkwam!
Voor het project Helmen vol verhalen be-tekende ik het verhaal van militair veteraan Edwin de Wolf die als sergeant in Srebrenica zijn been verloor.
Het werk "De kaart is niet het terrein" verbeeldt zijn val uit de wereld zoals hij die liefhad, dat hij geen militair meer kon zijn én hoe hij zijn plek terug vond in een betekenisvol leven.
Foto's van het werk zijn onderdeel van een doorlopende reizende tentoonstelling over het zichtbaar maken van de relevantie van Nederlandse vredesmissies en de impact daarvan op de deelnemende militairen. Het werk hangt in het militair revalidatiecentrum in Doorn.
Bekijk het filmpje op Youtube.
Hedwig N, te A
'Hoe Anook écht luistert, en wat ze ziet...
Ze kijkt dwars door alles heen en komt tot de kern.
En wat dat dan oplevert!'
Laurent D, te M
"The most black period in my professional life as a dancer, turned out to be a defining periode where I got to know my deepest raison d'être.
Anook transcribed my story in a mesmerising image full of hope!
choreograaf & artistiek directeur Europa Dance Company
Ed P, te V
Anook inspireert me omdat ze telkens weer opnieuw waarachtig het “gesprek" aangaat, open, niet wetend, zuiver waarnemend.
Daardoor kan ieder verhaal er zijn zoals het is, waarachtig waargenomen. Ze schept de ruimte, waarin alles kan zijn… tegelijkertijd gemak en ongemak.
Telkens weer opnieuw. In haarzelf, in haar werk, in onze vriendschap en daarmee ook in mij.
In die gevallen waar mijn eigen waarneming me voert tot de plek van pijn, angst en doodlopende straten, toont haar zuivere waarneming mij andere paden die direct of indirect altijd weer leiden naar het licht.

